DE ULTIEME MENSTRUATIECUP TEST!🩸 Zwemmen, witte broek, sporten, strand & wandelen🏊🏼‍♀️

  Weergaven 78,700

Lise van Wijk

4 maanden geleden

1 van de meest aangevraagde videos ooit... Ik wilde deze video al heel lang maken maar als ik hem wilde doen, wilde ik hem goed doen. Ik wilde testen of je met een cup kan zwemmen, wandelen, sporten en meer. En dat is ook precies wat ik gedaan heb!😛
Deze video bevat een betaalde samenwerking met OrganiCup.
Bestel jouw OrganiCup met de code LISE20 op www.organicup.com/product/organicup/? ♻️
Abonneer je hier als je meer van mij wil zien! goo.gl/UKfmR9 ⭐️
Volg mij op Instagram! 👇🏼
lisevanwijk
Meer videos van mij zien?
⭐️ Beschamende Vragen Van Meiden Beantwoorden: bit.ly/3kHIEG2
⭐️ Taboe Onderwerpen Videos: bit.ly/2RUjeIP
⭐️ Zelfbeeld Videos: bit.ly/303VgPM
⭐️ Anticonceptie + Ongesteldheid Videos: bit.ly/3078ACZ
JOE!
#AD

Reacties
Lise van Wijk
Lise van Wijk 4 maanden geleden
Leuk dat je kijkt! Ik ben heel benieuwd wat jij nu altijd gebruikt: Tampons, maandverband of een cupje? 🤗
Attina Audooren
Attina Audooren 9 dagen geleden
@Just me gelukzak!!🥳
Attina Audooren
Attina Audooren 9 dagen geleden
Ik een maandverband want ik ben nog maar 11
Dana van Logchem
Dana van Logchem 11 dagen geleden
Ik gebruik nu tampons maar ik ga waarschijnlijk een cup gebruiken omdat ik het vervelend vind om op school mijn tampon te vervangen
Elin Pater
Elin Pater 2 maanden geleden
Ik ben nog niet ongesteld (mijn moeder was 14 en mijn zus 13 dus het is niet erg dat ik nog niet ongesteld ben maar ik wil wel voorbeeld zijn natuurlijk)
Arieke Moes
Arieke Moes 3 maanden geleden
Ik gebruik nu sinds bijna een jaar ongesteld en de grote tampons zitten bij mij na 1.5 uur al vol op een erge dag is het dan nogsteeds handig om opschool een cup te gebruiken?
Isa Lola
Isa Lola 2 dagen geleden
Haal je de cup er ook uit als je moet plassen ? Ik doe dit wel bij tampons. Vond het wel erg spannend toen in je ging zwemmen en knap dat je het aan durfde.
Ruby kloppert
Ruby kloppert 2 dagen geleden
Dat hoef je er niet uit te halen als je gaat plassen want je urine kom heel ergens anders uit dan waar je tampon of menstruatiekup zit. Dus dat raakt elkaar helemaal niet dus je kan het er gewoon in laten zitten als je gaat plassen ☺️❤️ behalve als je hem wel moet verwisselen natuurlijk haha 🤗
Attina Audooren
Attina Audooren 9 dagen geleden
Ik ben nog maar elf en ik heb het al vanaf de herfstvakantie vorig jaar en ik gebruik een maandverband
Ilham Ibrahimi
Ilham Ibrahimi 11 dagen geleden
Ik zelf gebruik geen cup maar als je dat wel gebruikt en je doet hem in. Zie je dan geen bobbeltje onder in je ondergoed of legging (plss iemand antwoord) ❤️
Konijntjes zijn Lief
Konijntjes zijn Lief Maand geleden
Hi Lise, ik heb een vraag als ik ongesteld word wil ik heel graag zoon cup, maar ik hou hel veel van zwemmen dus ik doe salto’s dat soort dingen. Zou die cup dan nog wel goed zitten?
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Ja hij blijft heel goed zitten, hij is vacuüm dus hij komt niet los tenzij jij hem eruit wilt halen. Ik heb er mee geturnd.
Roos-Hillien Schenk
Roos-Hillien Schenk Maand geleden
Hoe weet je welke maat je moet gebruiken?
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Je hebt de mini maat, voor tieners die weinig tot normaal bloedverlies hebben. Ik zou de mini kiezen als je het eng vind om te cup in je vagina te doen en je nooit tampons draagt. Je hebt de A-maat die is voor vrouwen die nog nooit een kind hebben gehad. Je hebt B- maat voor vrouwen die al een kind hebben gehad. Ik zou de A- maat aanbevelen, was voor mij prima te doen.
Jasmijn de Bruin
Jasmijn de Bruin Maand geleden
heyy ik heb een vraagje, na dat ik deze video heb gezien wou wil ik e zelf ook een gaan bestellen maar ik ben 14 jaar is dit dan raar
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Zeker niet! Ik was 16 toen ik een cup probeerde, het is zeker niet raar. Ik vind een cup echt heel handig en zeker waard om te proberen. Als je vragen heb stel ze maar.
Cindy Van Wette
Cindy Van Wette Maand geleden
Moet je als je gaat plassen hem eruit halen?
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Nee dit hoeft niet. Je plas komt uit je plasbuis en je bloed uit je vagina. Je kan dus plassen en je cup laten zitten
ohw 18
ohw 18 2 maanden geleden
Ik ga vrijdag schoolzwemmen maar ik ben ongesteld wat moet ik doen??? Ik woon in België dus het zwembad is open🤗
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Of een tampon in doen. Een tampon moet je dan wel na de 2 uur verwisselen door het water. Of je probeert een menstruatie.
Meike Geenen!
Meike Geenen! 2 maanden geleden
Handige video! En leuk :) heb je ook tips als je bang bent voor bloed ? Hoe je dat kan aanpakken ? 🤪 meschien een beetje raar maar ik kan echt niet tegen bloed!!
kdewrd_ 1997
kdewrd_ 1997 2 maanden geleden
doet het geen pijn?
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Als je het voor de eerste keer probeert kan het pijn doen omdat je gespannen bent en nog niet helemaal weet hoe het werkt. Maar na een paar keer oefenen voel je er niks van. Het doet geen pijn!
Dagmar Dinjens
Dagmar Dinjens 2 maanden geleden
Er is een derde manier waar je een deel naar beneden duwt, het lijkt op de 7 manier hier niet ineens los tijdens het indoen, ik heb hem nu 2 maanden maar het is nog nooit misgegaan, dus raad het super aan om het te proberen! (ik heb een redelijk zware ongesteldheid dus ik stond versteld) Hoop dat het voor jou op deze manier ook altijd werkt!
Noëlle de Jong
Noëlle de Jong 2 maanden geleden
Heyy ff een tip je kn precies de zelfde cup en ook nog andere en in andere maten bij de kruitvat kopen want ik kan begrijpen dat je het miss best wel gênant vind als je het moet bestellen want ja de mensen achter de kassa zie je toch nooit meer en als je het besteld gaan hé ouders toch vragen van wat is dat enzo dus vandaar je hebt 3 maten van organicup en 2 van kruitvat huismerk ze kosten tussen de 15 en 25 euro
Evy Verbiest
Evy Verbiest 2 maanden geleden
Ik heb wat vraagjes reageer plz niet met een video maar gewoon met app dankjewel ehm hoe haal je hem eruit ? En kan je ermee slapen? En wat moet je doen als hij vastzit of als ie t diep zit?
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Hoe haal je hem eruit? Je haalt de cup eruit door met 2 of 3 vingers in je vagina de cup in te drukken hierdoor is hij niet meer vacuüm en kan je hem eruit halen. De cup wordt dan kleiner en dan haal je hem eruit. Kan je ermee slapen, ja je kan er mee slapen je kan de cup 12 lang inhouden. Het lekt ook niet! Wat moet je doen als hij vastzit of te diep? De cup kan niet vast komen te zitten, als de je cup indrukt in je lichaam zoals je hem eruit dan komt hij er altijd uit. En je vagina is rond de 10/15 cm lang het cupje kan nooit verder dan dit, dit zorgt ervoor dat je hem er altijd uit kan halen hoe diep hij ook zit.
Yessica House
Yessica House 2 maanden geleden
Ik heb een miniorganicup en hij zit altijd wel goed, maar toch voel ik hem elke dag zitten. Niet dat het pijnlijk is, maar ik voel hem wel. Dieper kan die niet, want hij zit alleen met het onderste staafje eruit. Is het gewoon het staafje dat ik voel of moet ik een grotere cup? Ik ben bang om het staafje te knippen omdat mijn organicup altijd wel diep zit. Voelen jullie echt totaal niks wanneer hij inzit, want dat heb ik wel. Please help
suzanne rodenburg
suzanne rodenburg 2 maanden geleden
Wat nou als je moet plassen? Kan je hem dan ook in houden
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Ja! Je plasbuis en je vagina zijn apart. Je plas komt uit je plasbuis en je bloed uit je vagina, dus je kan gewoon plassen met een cup
Leonie pool
Leonie pool 2 maanden geleden
Valt alles er niet uit als je het eruit wilt halen?
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Dat ligt eraan. Ik laat mijn cup er altijd lang in en als hij vol zit valt het bloed er wel uit. Maar dan valt het in de wc. Als ik heb er na een paar uur uithaal dan blijft alles gewoon netjes zitten.
Kimberley Buchan
Kimberley Buchan 2 maanden geleden
Het is heel jammer dat je hem niet goed indoet steeds. Hierdoor kan je hem niet echt goed testen. Veder een hele inerresante video!!
Lise van Wijk
Lise van Wijk 2 maanden geleden
Heb je de video wel tot het einde gekeken?☺️ Het is altijd even wennen in het begin
Astrid Neefs
Astrid Neefs 2 maanden geleden
Wauw, na deze video kocht ik hem meteen (de middelmaat), het heeft mijn leven veranderd! Vanaf dag 1 ging het enorm soepel ondanks ik vaginisme heb... maar ik voel het niet zitten en ik vind het helemaal geweldig, ik vergeet zelfs dat ik mijn menstruatie heb!! Dankjewel om dit te delen 😍
Aurélie Hendrickx
Aurélie Hendrickx 2 maanden geleden
Hi, ik gebruik al jaren een menstruatiecupje en ben er super blij mee. Nu ben ik sinds begin van deze maand overgestapt van de pil naar een hormonaal spiraaltje (heftige krampen dus koper was voor mij jammer genoeg geen optie) en lees ik overal dat een cupje in combinatie met een spiraal geen goed idee is. Ondanks dat er weinig onderzoek naar gedaan is wordt er overal gezegd dat het vacuüm van het cupje ervoor kan zorgen dat je spiraaltje niet aanvaard wordt door je baarmoeder of er zelfs uit kan komen. Nu heb ik dus schrik om mijn cupje te gebruiken. Hoelang na de plaatsing van jouw spiraaltje ben je jouw cupje beginnen gebruiken en ben jij extra voorzichtig bij het uithalen van de cup omwille van je spiraal? Het cupje verwijderen is bij mij nu zo’n verworven behendigheid dat ik er niet meer bij nadacht, tot nu dus. Benieuwd naar jouw ervaring! 😊
Elske Kemker
Elske Kemker 3 maanden geleden
Zit dat wel lekker
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Ja je voelt niks van de cup als je hem in hebt
Lieve Parkietjes
Lieve Parkietjes 3 maanden geleden
Tip: voor alle meiden die over gaan naar een cup. Wacht niet tot je ongesteld bent. Maar oefenen eerst even een paar dagen met je cup. Zodat je het gevoel een beetje hebt, dat scheelt echt een hoop stres.
ya_bitch_brie
ya_bitch_brie 3 maanden geleden
Maar is dat niet heel groot??
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Nee als je hem vouwt dan wordt het net zo groot als een tampon, zodra je de cup los laat in je vagina klapt hij open en vangt zo al het bloed op. Je voelt er niks van.
Hilke Baele
Hilke Baele 3 maanden geleden
Kan je plassen met het cupje in?
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Je kan plassen met een cupje in, je plas komt uit je plasbuis en je bloed uit je vagina. Twee verschillende openingen ookal kan je dit niet zien!
Ruth van egmond
Ruth van egmond 3 maanden geleden
Ik gebruik de cup al jaren en wil nooit meer anders! De cup indoen / wisselen onder de douche is echt mijn beste tip. Ik stap sochtends en savonds gewoon onder de douche, gooi hem leeg, spoel hem schoon en vervolgens er weer in. Dat proces kan 30 seconden duren als je 'm doorhebt. Door het water gaat het allemaal makkelijker. En je kan de cup ook indoen als je denkt dat je die dag ongesteld wordt omdat het niet schadelijk is voor je lijf.
Isa Coenrades
Isa Coenrades 3 maanden geleden
Ik heb een vraag: Ik verlies best veel bloed. Na 12 uur zit dat cupje toch veeleer te vol en lek ik na 4 uur al door?!
Valesca
Valesca 3 maanden geleden
Een cup houd meer bloed vast dan maandverband. Ik verlies ook veel bloed en kan er eigenlijk altijd 8 uur mee doen.
100% roosje
100% roosje 3 maanden geleden
kan je naar de wc met het kupje in?
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Ja dit kan, je plas komt uit je plasbuis en je bloed uit je vagina. Je kan dus de cup laten zitten en plassen.
Sarah Reurings
Sarah Reurings 3 maanden geleden
Echt fijn dat je het zo goed uitlegt en laat zien!!!❤️
Sanne Axolotl
Sanne Axolotl 3 maanden geleden
Oh er zijn zoveel manieren om hem in te brengen.
merel xx
merel xx 3 maanden geleden
welke maat cup heb jij gebruikt?
Lise van Wijk
Lise van Wijk 3 maanden geleden
Maat A! Op de website kun je zien welke maat waar voor is :)
Indy van der Meer
Indy van der Meer 3 maanden geleden
Welke maat heb jij? Ik ben 14 maar meestal best heftig ongesteld dus welke maat moet ik nemen?
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Je hebt drie maten je hebt de mini voor tieners ( voor weinig tot normaal bloedverlies) je hebt A-maat dat ik voor vrouwen die geen kind hebben gehad en je hebt B-maat voor vrouwen die al een kind hebben gehad. Als je het eng vind om iets groots in je vagina te doen zou ik beginnen met de mini, maar als je al vaker tampons heb gedragen zou ik de A- maat doen.
Happy hannah
Happy hannah 3 maanden geleden
goed bezig meid je helpt hier veel meisjes mee heel knap dat je dit zo durft te filmen niemand gezien die zo oprecgt is als jou❤️❤️
Sarah Van Herck
Sarah Van Herck 3 maanden geleden
Zo'n fijne video! Ik heb de cup nu ook besteld en ga er binnenkort ook een review van maken op m'n kanaal! Ik ben heel benieuwd, haha.
Rune Chiers
Rune Chiers 3 maanden geleden
Mag je slapen met een cupje? :)
karinnn 1234
karinnn 1234 3 maanden geleden
Ja dat mag
Nicky -
Nicky - 3 maanden geleden
Misschien als je naar een openbaar toilet moet en je wil echt graag een kraan kan je naar de invalide wc gaan, daar zit meestal wel een kraantje.
K.K. Houwaart
K.K. Houwaart 3 maanden geleden
Kan je hier ook mee slapen?
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Ja dit kan. Je kan de cup tot 12 uur lang inhouden en het lekt niet!
dqrksalvatore
dqrksalvatore 3 maanden geleden
Heey! Even een vraagje..ik ben dus 13 jaar en heb t al 6 x gehad..maar ik heb het steeds heel heftig! Ik bloed echt door elk maandverband en mijn dokter geeft me een keuze. Of ik laat het gewoon zo of ik ga aan de pil. Maar ik ben 13 en vind het nog een beetje vroeg voor de pil. Wat zou jij aan raden?🥺❤️
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Dat is lastig elk lichaam is anders, er zijn heel veel verschillende soorten pillen! De ene heeft meer hormonen dan de ander, je kan ook kijken over medicijnen zijn die je menstruatiebloed natuurlijk laten verminderen. Vraag aan je huisarts meer opties zodat je weet wat je kan kiezen.
thisissolange
thisissolange 3 maanden geleden
Ik heb een beetje mixed feelings over de cups. Ik gebruikte het eerst ook en vond het super handig. Op een avond haalde ik die cup eruit en toen kwam mijn mirena spriaaltje los door de vacuum van de cup (denk ik) en kwam hij eruit. Ik vond het allemaal best heftig want ik wist echt niet dat zoiets kon gebeuren...
laarsje_ is_vies
laarsje_ is_vies 3 maanden geleden
Is hier iemand 11 en ongesteld??
laarsje_ is_vies
laarsje_ is_vies 3 maanden geleden
vond je het aan het begin niet eng
Mve Cool
Mve Cool 4 maanden geleden
Ik kreeg tijdens deze video een reclame van een cub
deveney van der sluis
deveney van der sluis 4 maanden geleden
Kan je er ook gewoon mee plassen en mee poepen, kan je hem er niet uit duwen als je bent plassen of poepen. Ik gebruik tampons en die na elke wc beurt me tampon vervangen
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Je kan gewoon plassen met een cup in, je plas komt uit je plasbuis en het bloed uit je vagina dit zit apart. Je kan ook poepen met een cup in maar sommige vrouwen kunnen hier minder goed door poepen. Hier heb ik geen last van, maar dat kan dus wel.
irene v.n
irene v.n 4 maanden geleden
Blijkt dat je met een cupje ook minder menstruatiepijn hebt dan zonder, heb je dat ook gemerkt?
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Ik weet niet of dit waar is, ik draag al 3 jaar een cup maar heb dezelfde klachten.
Martha S
Martha S 4 maanden geleden
Nou ik heb m gister gekocht, ook de organicup, en kijk nu je filmpje. Had ik beter ff andersom gedaan ivm de korting 🙄😅 Ik moet er wel aan wennen hoor. Alsof ik lichte kramp heb. Heb een B gekocht omdat ik 2 kids heb. Maar ga je korting gebruiken omdat ik de A toch ook wil proberen. Anderen die hier ervaring mee hebben alsof het voelt dat het te groot is? Ik lees er niks over terug dat er vrouwen zijn die m voelen zitten..?
Linda Booi
Linda Booi 4 maanden geleden
Kun je ook met een menstruatie cupje slapen?
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Ja dit kan, je kan de cup tot 12 uur lang inhouden en het lekt niet
Merel Van Poucke
Merel Van Poucke 4 maanden geleden
Ik gebruik al meer dan 2 jaar een cup en ik wil nooit meer iets anders! 😝
Blondie en Brownie
Blondie en Brownie 4 maanden geleden
hey! ik heb een vraagje. Ik zag dat jij 7 dagen ongesteld bent terwijl ik gemiddeld 4 dagen ongesteld ben. Ik moet hier wel bij vermelden dat ik het pas 2 keer heb gehad haha! Maar mijn vraag is dus of het raar is dat ik maar 4 dagen ongesteld ben (btw ik vind het niet erg ahaha)
Martha S
Martha S 4 maanden geleden
Dat verschilt heel erg per vrouw. Is niets raars aan hoor
Bubbleyum C
Bubbleyum C 4 maanden geleden
Ik kreeg sirieus een reclame van een menstruatiecup😂
Happy hannah
Happy hannah 3 maanden geleden
Too
Jasper v D
Jasper v D 4 maanden geleden
Lekker dat niet DIRECT duidelijk is dat dit om een advetorial gaat. Zet het in de KOP, niet ergens achter in de beschrijving. Wel zo transparant.....en niet ergens in de video dat 3x zeggen.. Dank. :)
Pricilla Den Dulk
Pricilla Den Dulk 4 maanden geleden
Welke maat cup heb jij besteld?
Elise S.
Elise S. Maand geleden
De meeste vrouwen doen de A-maat, die is voor vrouwen die nog nooit een kind hebben gehad. Je hebt de B-maat voor vrouwen die al een kind hebben gehad. Je hebt ook de mini voor tieners ( weinig tot normaal bloedverlies) ik zou die aanbevelen als je het eng vind om de cup in te doen en nooit tampons heb gedragen. Ik ben begonnen met de A en dat ging prima
Sterre Te vaarwerk
Sterre Te vaarwerk 4 maanden geleden
Ik heb hem een tijdje gebruikt maar zodra hij ‘goed’ zat had ik last van het staartje om het maar even zo te noemen. Zodra ik er geen pijn meer aan had lekte ik door. Iemand tips? Leuke video🥰
Melanie Van Vliet
Melanie Van Vliet 3 maanden geleden
Je kan een een stukje van het staartje afknippen
Xeni Nousis
Xeni Nousis 4 maanden geleden
Kan je met dat cupje slapen
Sara
Sara 4 maanden geleden
Ik heb een vraagje, kan je ermee slapen?
Sara
Sara 4 maanden geleden
@Janna Siroop oke top! Tnx
Janna Siroop
Janna Siroop 4 maanden geleden
ja! je kan m maximaal 12 uur inhouden. alleen ik zou voor de zekerheid s nachts miss nog maandverband erbij dragen
C vhw
C vhw 4 maanden geleden
Je praat er altijd zo makkelijk over.
Nina Looijen
Nina Looijen 4 maanden geleden
Je kunt ook een spiraal nemen zo klaar 3/5/10 jaar geen last meer van ongesteldheid maar je hebt wel een risico dat je niet meer vruchtbaar bent maar die risico is heel klein dus maak je daar maar geen zorgen over
Noa Vrijhoeven
Noa Vrijhoeven 4 maanden geleden
Umm maagdenvlies bestaat helemaal niet hoor... is allemaal gekke onzin. Zoek maar op
Nele Stevens
Nele Stevens 4 maanden geleden
ga je hem blijven gebruiken?
Lise van Wijk
Lise van Wijk 4 maanden geleden
Jaa! Ik gebruik hem al sinds februari :)
Kubra
Kubra 4 maanden geleden
13:53 kan je het niet leeg maken in het toilet?
Yessica House
Yessica House 2 maanden geleden
Jawel hoor, maar het schoonmaken lukt niet zonder water of een organiwipe. Je handen kunnen ook een beetje bloed hebben dus een kraantje is wel handig.
Astrid
Astrid 4 maanden geleden
Hoi hoi, net de hele video gekeken en ik mis eigenlijk de antwoord op de vraag of je de cup kan gebruiken tijdens de seks. Ik was hier zelf heel erg benieuwd naar, want stel je voor het gaat mis? Misschien tmi, maar ik heb het dus uitgeprobeerd en het kan gewoon! Ik ben geen druppel doorgelekt (dan moet hij natuurlijk wel goed zitten). Toch was ik na de seks heel erg geschrokken, ik kon namelijk de cup niet vinden. Normaal kan ik hem zo beetpakken, maar nu was hij echt weg. Mijn vriend in de stress want hij dacht dat hij hem mn baarmoeder in had geduwd (toch? Hahaha). Maar dit is eigenlijk heel normaal en logisch als je erover nadenkt. Die cup maakt namelijk ruimte voor het geslachtsdeel van de man, of nou ja hij wordt naar achteren geduwd. In plaats van in de stress te raken, ga even op de wc zitten, of ga staan. Door de zwaartekracht zakt hij namelijk gewoon weer naar beneden en kan je hem makkelijk weer beetpakken. Dan heb ik nog een paar tips! - zorg echt dat je de cup indrukt voordat je hem eruit trek. Als je hem niet goed hebt ingedrukt voel je dit ook, je voelt namelijk die weerstand en waarschijnlijk doet het zelfs pijn. Niet doortrekken!! Probeer hem opnieuw in te knijpen. Als je trekt terwijl hij nog vacuüm is, kan het zorgen voor een baarmoederverzakking. Wil je hier niet bang mee maken, meer uit voorzorg :) - Kijk iets terwijl je de cup in of uitbrengt. Doordat je niet de volledige focus op het erin en eruit doen legt, lukt het misschien makkelijker doordat je ontspant. Ik heb standaard een filmpje of serie aanstaan. - origani verkoopt ook zeep, hiermee kan je de cup schoonspoelen. Scheelt die doekjes en beter voor het milieu! Deze zeep is pH- neutraal en dus niet schadelijk voor je vagina! - kook je cup uit tussen je periodes door. Even 5 minuten in kokend water, kijk uit dat hij niet tegen de bodem zit, dan kan hij smelten. Door het uit te koken is hij weer fris (en fruitig 😁)voor de volgende keer. - maak de cup nat voordat je hem inbrengt, misschien zelfs je vagina? Hierdoor glijdt hij er makkelijker in. Glijmiddel kan ook werken! (LET OP: dit moet wel op water basis zijn ivm eventuele allergieën) - als je de cup in hebt en je voelt dat hij niet helemaal rond zit en dus niet helemaal vacuüm is gezogen. Probeer hem met 1 vinger even rond te draaien ín je vagina. Soms kan hij dan alsnog vacuüm zuigen. Scheelt hem eruit halen
Astrid
Astrid 4 maanden geleden
@Janna hele goeie! Die wist ik nog niet, thanks!
Janna
Janna 4 maanden geleden
Ik wil nog wel even zeggen dat glijmiddel dan wel op waterbasis moet zijn, als je op siliconenbasis gebruikt kan dit allergische reacties veroorzaken omdat dat glijmiddel dan de hele dag in je lichaam blijft. Verder top tips ;)
Lotte.m.a.w
Lotte.m.a.w 4 maanden geleden
als je het cupje er uit haalt aan t einde van de dag. valt ie dan niet om of komt er bloed uit als deze wordt samengeknepen???? Super fijn trouwens dat je dit test!!!
Janna
Janna 4 maanden geleden
Er komt wel bloed uit maar je zit op de wc dus dat is niet erg, en dan leeg je hem gewoon ook in de wc
Emma Hoekstra
Emma Hoekstra 4 maanden geleden
Leuke video ik had dit niet verwacht
Isaatje —
Isaatje — 4 maanden geleden
deze video is echt heel erg goed en vindt het heel goed van je dat je deze video gemaakt hebt! Zet me echt aan het denken om het ook te kopen. Maar hoe zit het eigenlijk als je bijvoorbeeld naar de toilet moet, gaat dit ook gewoon met gemak?
Lise van Wijk
Lise van Wijk 4 maanden geleden
Jaa! Dit zijn ook 2 verschillende openingen in je lichaam dus dat gaat prima :)
Janna
Janna 4 maanden geleden
Kan zijn dat je iets meer druk moet zetten maar kan prima
Bsp_Gaming x
Bsp_Gaming x 4 maanden geleden
ik vind het zo fijn dat jij dit soort video's naar buiten brengt eerlijk iedereen heeft er wel wat aan :)
Boike Vandendungen
Boike Vandendungen 4 maanden geleden
Slaap je ook met de cup?? X
Lise van Wijk
Lise van Wijk 4 maanden geleden
Het kan zeker! Ik doe het alleen persoonlijk niet want ik ben toch bang dat ik hem de volgende ochtend vergeet ofzo en er blijft een (kleine) kans op TSS. Het kan natuurlijk wel alleen moet je niet langer dan 12 uur slapen😉
Natasja Douma
Natasja Douma 4 maanden geleden
Ja je kunt er ook gewoon mee slapen.
Carlijn Bekkink
Carlijn Bekkink 4 maanden geleden
ik heb een vraagje. voel je het cuptje net zoals een tampon of voel je het helemaal niet?
Carlijn Bekkink
Carlijn Bekkink 4 maanden geleden
@Janna nee niet gedaan, bedankt voor de tip!
Janna
Janna 4 maanden geleden
@Carlijn Bekkink heb je al eens een tampon met een applicator geprobeerd? Mij hielp dat in het begin heel erg om hem goed te plaatsen.
Lise van Wijk
Lise van Wijk 4 maanden geleden
Als het goed is voel je hem niet! Dan moet je hem iets verder duwen
Carlijn Bekkink
Carlijn Bekkink 4 maanden geleden
@Janna ja ik vind een tampon kut zitten en ben er de hele dag mee bezig in mn hoofd daarom gebruik ik ze ook niet.
Janna
Janna 4 maanden geleden
Als het goed is voel je hem niet, misschien kun je het staartje voelen maar die kun je dan korter knippen. Trouwens als het goed is hoor je een tampon ook niet te voelen ;)
Lotte Zwakhoven
Lotte Zwakhoven 4 maanden geleden
Hoe doe je die cup dan in
fam knol
fam knol 3 maanden geleden
Het cupje vouwen als een 'C' of een '7' en dan gwn inbrengen net zoals een tampon!
Nienke De Lint
Nienke De Lint 4 maanden geleden
wat als je naar het toilet moet
Lise van Wijk
Lise van Wijk 4 maanden geleden
Dat zijn 2 andere openingen !
Natasja Douma
Natasja Douma 4 maanden geleden
Dat kan gewoon met het cupje in.
sabine dumas
sabine dumas 4 maanden geleden
Is het Cupje niet lastiger in brengen als je bijna niet meer ongesteld bent???
Janna
Janna 4 maanden geleden
Even nat maken helpt
Lilian Waterink
Lilian Waterink 4 maanden geleden
Heb je de cup ook 's nachts in gehad? Kan dit tijdens het slapen?
Astrid
Astrid 4 maanden geleden
Ja dit kan! Doordat jij vacuüm zit kan er niks uitlekken. Ook niet als je slaapt
Neele Boelens
Neele Boelens 4 maanden geleden
Ik heb de cup nu ook al een tijdje en zou echt niet meer terug willen!! Zo fijn :) maar in het begin dacht ik dat ik hem niet goed inbracht omdat ik na 6 uur toch weet een beetje bloedsporen zag zitten... Maar toen ik ging checken hoe vol de cup zat na die 6 uur, merkte ik dat het gewoon was omdat het bloed uit de gaatjes liep! Voor mensen met een heftigere menstruatie is het dus wel een tip om het er vaker uit te halen en test vooral uit wat voor jou werkt. Voor mij is het nu 1x in de 4/5 uur eruit halen
Janna
Janna 4 maanden geleden
@Lxvelyfaith Playz kruidvat
Lxvelyfaith Playz
Lxvelyfaith Playz 4 maanden geleden
Hey ik heb een vraag. Waar heb jij je cupje gehaal/besteld ?
Lynn Vruggink
Lynn Vruggink 4 maanden geleden
Hoi Lisa, Doet dit pijn??Kun je er mee plassen? En als je dat eruit haalt zit er dan altijd heel veel bloed in?
Lynn Vruggink
Lynn Vruggink 4 maanden geleden
@Astrid bedankt❤❤
Lise van Wijk
Lise van Wijk 4 maanden geleden
Dankjewel voor je toevoeging!🥰🥰🥰
Astrid
Astrid 4 maanden geleden
Het kan de eerste keren ongemakkelijk aanvoelen en misschien ook een beetje pijn doen. Je kunt er mee plassen! Je vagina is namelijk een ander gat dan je urinebuis, het is niet mogelijk dat de cup in je urinebuis terecht komt, deze is namelijk veel te smal. Wel kan het zo zijn dat de ‘grote behoefte’ minder makkelijk gaat. Dat gangetje in je vagina (ben de naam even kwijt) zit namelijk heel dicht bij de rectum. Dit kan ervoor zorgen dat hij dicht wordt gedrukt. Mocht dit zo zijn, kan het misschien beter werken om hem eruit te halen en er weer in te doen als je klaar bent. Het bloed verschilt! Ik heb persoonlijk dat er de eerste en de laatste dagen vrij weinig in zit, tot ongeveer de helft gevuld. De middelste dagen zit hij bijna vol. Maar dit verschilt per persoon.
Juliet van Deel
Juliet van Deel 4 maanden geleden
5:32 waar heb je dit portemonneetje van??
Juliet van Deel
Juliet van Deel 4 maanden geleden
Hee lise waar is dat leuke portemonneetje van waar je onderandere die doekjes in bewaard
Francis De Leth
Francis De Leth 4 maanden geleden
Ben ik de enige die iemand een scheet hoorde laten bij t openbare wc hokje ?
fleur van huet
fleur van huet 4 maanden geleden
Ik heb er wel eens over na gedacht een cupje te kopen maar voel je hem zitten, en hoe weet je hoe ver hij moet?
Janna
Janna 4 maanden geleden
Als het goed is voel je hem niet zitten, je kunt het staartje voelen deze zou je misschien iets korter kunnen knippen, hoe ver hij moet dat merk je vanzelf, hij valt als het ware vanzelf op zn plek
Strijkijzer
Strijkijzer 4 maanden geleden
Doe je hem dan ‘s nachts ook in?
Strijkijzer
Strijkijzer 4 maanden geleden
Oké bedankt:)
Janna
Janna 4 maanden geleden
Dat kan prima
Evelien Veenstra
Evelien Veenstra 4 maanden geleden
Ik ben dom I know maar wat is tts
Evelien Veenstra
Evelien Veenstra 4 maanden geleden
@Janna ja dat bedoelde ik. Thx😊
Janna
Janna 4 maanden geleden
Bedoel je TSS? Dat kun je krijgen als je tampons te lang in hebt(langer dan 8 uur). Er gaan dan bacteriën groeien in de bebloede tampon en die kunnen weer in je bloedbaan terecht komen waardoor je bloedvergiftiging krijgt. De kans is heel klein hoor maar als je je plotseling heel ziek voelt en heel erg koorts krijgt kan je TSS hebben en zeg dan tegen je omgeving dat je een tampon in had. Ook altijd goed je handen wassen en zo min mogelijk de tampon aanraken voordat je hem inbrengt. Overigens is de kans bij een cup veel kleiner omdat die vacuüm zuigt komt er geen zuurstof bij en kunnen de bacteriën dus niet groeien
Tb Chxmsa
Tb Chxmsa 4 maanden geleden
Als ik begin te mastruberen en ik klaar bn doet mijn eikel pijn is dat normaal?
Lise !
Lise ! 4 maanden geleden
Tipje: niet alleen meiden gebruiken menstruatie producten. Ook transmannen en nonbinaire mensen. Leuke video!
_pascalle_
_pascalle_ 4 maanden geleden
kan je er ook mee slapen?
Natasja Douma
Natasja Douma 4 maanden geleden
Ja dat kan gewoon
Juliette x Louise
Juliette x Louise 4 maanden geleden
Ik heb een keer op tik tok gezien dat als je een tampon insteekt er 5 minuten later allemaal pluisjes enzo vanaf komen
Ella Pappyn
Ella Pappyn 4 maanden geleden
Hoe trek je het er uit het bloed komt er dan toch uit
Noa Valen
Noa Valen 4 maanden geleden
Jes, je hebt echt een open bekertje bloed vast. Zolang je hem rechtop er uit haal is er niks aan de hand🌝
Floor Jonkman
Floor Jonkman 4 maanden geleden
En wat doe je dan snachts als je slaapt als je ongesteld bent?
Natasja Douma
Natasja Douma 4 maanden geleden
Ik gebruik hen slechts ook gewoon. Geel enkel probleem mee gehad en gebruik hem al jaren
Maryam Yuusuf
Maryam Yuusuf 4 maanden geleden
Als je moet plassen moet je 't dan uit doen of in houden?
Astrid
Astrid 4 maanden geleden
Hij kan er gewoon in blijven. De cup zit namelijk in de vagina en je urine komt uit je urinebuis. Dit zijn twee aparte ingangen. Je kan de cup niet in de urinebuis krijgen, daar is de opening toch echt te klein voor.
Kim Geraats
Kim Geraats 4 maanden geleden
heyy, als je bijvoorbeeld aan 't zwemmen bent en je ligt dus horizontaal in 't water, stroomt 't bloed dan niet weer terug naar je baarmoeder? 🙈 Voel je dat?
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Nee dit voel je niet, ook als je sport of een handstand doet ofzo je voelt er niks van het gaat gewoon goed
Astrid
Astrid 4 maanden geleden
Hey! Ik weet niet of je het antwoord van mij wilt horen maar ik gebruik de cup ook dus weet het antwoord. Ik denk namelijk dat het inderdaad wel terugstroomt, gewoon op dezelfde manier met zwaartekracht enzo. Dit voel je alleen niet! Ook lek je niet door als je hem gewoon goed in hebt, dit omdat hij vacuüm zuigt
Katja de Leeuwen
Katja de Leeuwen 4 maanden geleden
Wat een leuke interessante video. Ik heb ook de OrganiCup gebruikt. Helaas niet mijn ding. Doordat mijn bekken spieren (als ik het goed zeg) te sterk zijn is deze cup te zwak voor mij, waardoor hij niet goed wilde uitklappen of terug inklapte met bepaalde beweringen. Ik heb een stevigere besteld en dit werkt voor mij beter. 😊
Merrel de
Merrel de 4 maanden geleden
Hei Lise! Super interessante video, dankjewel. Nog wel 1 vraagje. Ik heb nog best wel moeite met een kleine tampon. Denk je dat een cupje dan wel kan?
Sanne van C
Sanne van C 4 maanden geleden
Hee, Er zijn, zag ik, 3 verschillende maten incl een kleinere maat. ( ze leggen de maat met een voorbeeld uit )
inie_ninie minie
inie_ninie minie 4 maanden geleden
ik zou zo graag eeen zus zoals jou willlen he! de oudere zus die ik zou hebben is helaas overleden
Alinda
Alinda 4 maanden geleden
Mij lijkt een cupje heel fijn en handig, maar ik ben best wel klein (1.45) en daardoor weet ik niet zeker of hij gaat passen, heeft iemand dat miss ook?
Maartje Tramper
Maartje Tramper 4 maanden geleden
Hoelang je bent zal hiervoor niet zo uitmaken, denk ik. Het cupje gaat in het kanaal naar je baarmoeder, dat is sowieso een stuk dieper dan hoe groot het cupje is🤷🏻‍♀️
Eline
Eline 4 maanden geleden
Ik heb al enkele maanden een cupje maar heb hem nog nooit gebruikt... heb ook al geprobeerd maar het lukte me nooit. Ik ga het nog eens proberen !
Elise S.
Elise S. Maand geleden
Probeer je te ontspannen, dat hielp heel erg bij mij. En probeer verschillende vouwmethodes
Annick Zeldenrijk
Annick Zeldenrijk 4 maanden geleden
Dankjewel voor je uitleg en openheid love it! Groot voorbeeld voor iedereen!! ❤️
Atelier Linty
Atelier Linty 4 maanden geleden
TIP: De zogenaamde “punch down” methode om hem in te brengen werkt nog VEEL beter dan de 7! Even googelen! Het inbreng punt is nog kleiner en vooral voor jonge meisjes veel prettiger. Uitklappen gaat ook veel beter dan bij de 7 vouw.
loeka monsieurs
loeka monsieurs 4 maanden geleden
Doet het geen pijn van binnen als je heem open schiet van binnen
Lise van Wijk
Lise van Wijk 4 maanden geleden
Neer dat voel je totaal niet, als ik het laat zien schiet ie echt zo open maar dat is helemaal niet het geval :)
josine camminga
josine camminga 4 maanden geleden
Vanaf hoe oud kan je de cup gebruiken of maakt dat geen verschil
Janna
Janna 4 maanden geleden
Maakt niet uit, als je heel jong bent kun je de mini gebruiken
lies loodts
lies loodts 4 maanden geleden
Ik ben 16, is het normaal dat ik nog niet ongesteld ben? Graag reacties
Janna
Janna 4 maanden geleden
Ja hoor ik werd het pas op mn 17e
Astrid
Astrid 4 maanden geleden
Is normaal! Mocht je je toch een beetje zorgen maken, praat erover met je moeder. Misschien was zij ook wel 16 toen ze ongesteld was? Of ga even langs bij de huisarts
Sora Mistwood
Sora Mistwood 4 maanden geleden
Is normaal, de een krijgt het eerder dan de ander.
Isa Esmée
Isa Esmée 4 maanden geleden
Echt zo veel respect dat je dit met iedereen durft te delen 💞🥺
sso_mode
sso_mode 4 maanden geleden
Ik gebruik zelf de mooncup al iets meer dan een jaar en ben er heel blij mee! Gebruikte daarvoor altijd maandverband, zit op een gegeven moment zo irritant en gaat schuren. Had wel van Yoni zonder parfum e.d dus geen irritaties of jeuk meer. Wil je echt persé maandverband of tampon dan raad ik Yoni zeker aan! Tampon weleens geprobeerd, maar was er totaal niet handig mee. Waarom de mooncup? Heb toen met allerlei sites uitgevonden welke mij qua maat het beste zou passen en daar kwam de mooncup uit en past prima. Nog even iets meer over mijn ervaring met mooncup, het was in het begin inderdaad even uitvinden van, hoe doe ik hem goed en hoe maak ik hem goed schoon? Toen ben ik gaan googlen en de c vorm leek mij het makkelijkst. Persoonlijk ga ik liever wijd staan in plaats van zitten om hem in te doen, maar dat is voor iedereen anders. Geef jezelf ook wel echt even de tijd om het uit te vinden, het is het zo waard! Daarbij duurt het ook niet zolang, bij men 3e ongesteldheid met mooncup had ik het helemaal door. Heb ook nooit lekkage ervaren en merk het niet eens dat ik hem in heb. Het is ook zo makkelijk dat je hem alleen s'ochtends en s'avonds thuis in en uit hoeft te doen. Plus een cup kost misschien iets van 25 euro waar je dan in ieder geval wel 5 jaar of meer mee kan doen. Anders was ik elke maand iets van 8 euro kwijt aan maandverband. 4x8 = is 32 dus in mijn geval haalde ik mijn kosten al na 4 maanden in. Schoonmaken als de ongesteldheid voorbij is doe ik door eerst water op te warmen totdat het kookt. Daarna doe ik de afgespoelde cup in een staafmixer (1 voor met de hand) en die houd ik dan 3 tot 5 minuten in de pan. Waarom doe ik de cup in de staafmixer? Dat is om te voorkomen dat hij de bodem van de pan raakt. Al met al raad ik de een menstruatie cup zeker aan :D !
Isa Krabbenborg
Isa Krabbenborg 4 maanden geleden
Hoe diep moet de cub ongeveer aangebracht worden ?? 🙈
Sora Mistwood
Sora Mistwood 4 maanden geleden
Naja gewoon hetzelfde als een tampon
Sora Mistwood
Sora Mistwood 4 maanden geleden
Zo diep mogelijk haha
Esmee Slootstra
Esmee Slootstra 4 maanden geleden
Zonder veel na te denken werd ik al genoeg overtuigd om het te kopen. Je vertelt gewoon je eerlijke mening en daar heb ik veel meer vertrouwen in dan een mening die iedereen wil horen. Je bent echt goed in advies geven en je video's zijn echt heel leerzaam! Ik wil je daar gewoon even voor bedanken!
Milou Heezen
Milou Heezen 4 maanden geleden
5:43 echt een harde scheet op de achtergrond🤐😂😳
xmary_ 071x
xmary_ 071x 3 maanden geleden
T was wss een krakende deur hahaha
robster 073
robster 073 4 maanden geleden
Lmao
nikita tutorials
nikita tutorials 4 maanden geleden
Hahahhaha
Chimene Wijsman
Chimene Wijsman 4 maanden geleden
HAHAHAHAH
Brenda Hogendoorn
Brenda Hogendoorn 4 maanden geleden
K zocht deze rea gwn😂
Dutch Public Broadcasting - Sunday with Lubach (S09)
16:46
vpro zondag met lubach
Weergaven 1,6 mln.
What I Eat in a Day | R O S A L I E
10:36
R O S A L I E
Weergaven 33K
Masumiyet 2. Bölüm
2:8:23
Masumiyet
Weergaven 4,7 mln.
How to use a Menstrual Cup - In-depth Instructional Video
05:32
OrganiCup – Menstrual Cup
Weergaven 10 mln.
Masumiyet 2. Bölüm
2:8:23
Masumiyet
Weergaven 4,7 mln.
Why Was This Created?!?!
13:31
JJ Olatunji
Weergaven 2,3 mln.
Kırmızı Oda | 27. Bölüm | "YALAN DÜNYA"
2:21:10
Kırmızı Oda
Weergaven 1,9 mln.
Thierry Baudet is een gamer
10:00
GameMeneer
Weergaven 129K
Kinetic Art Team | Klokko
2:22
Het Klokhuis
Weergaven 30K
#57 JSF FAN QUIZ | JUNIOR SONGFESTIVAL 2021 🇳🇱
22:37